وبلاگ

نئوپان چیست؟

نئوپان چیست؟

نئوپان چیست؟ یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین مواد چوبی است و یکی دیگر از انواع چوب مصنوعی می باشد. برای ساخت آن، در ابتدا ضایعات چوبی خزد، خشک و غربالگری می گردند. سپس با چسب یا رزین های مصنوعی مخلوط شده و در معرض گرما به هم فشرده می شوند. در آخر، سطح نئوپان را سنباده می زنند تا سطحی صاف برای محصول ایجاد شود. در این مقاله از پارینه چوب به نئوپان و مزایای آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

نئوپان چیست؟

نئوپان فرآورده ای از مصنوعات چوبی است که برای تهیه آن کارهای مختلفی را انجام می دهند. ضایعات بدست آمده از چوب درختان را تبدیل به خرده چوب می کنند. خرده چوب های فرآوری شده مانند خاک اره را رطوبت گیری و همگن می نمایند.

سپس آنها را به همراه چسب یا رزین به یکدیگر فشرده کرده و تحت پرس خرارتی قرار می دهند. این محصول چندین بار تحت فرآیند فشرده سازی قرار می گیرد تا خرده چوب ها و چسب به خوبی با هم ترکیب شوند.

ترکب نهایی به صورت مایع است که بعد از فشرده سازی به ورق هایی با وزن متعادل و یکنواخت در می آید. این ورق ها پس از سرد شدن و سمباده کشیدن قابل استفاده هستند. نئوپان را برای مصارف مختلف در ضخامت های متفاوت عرضه می کنند.

نئوپان چیست؟

نئوپان چیست؟

این محصول نسبت به ام دی اف و دیگر فرآورده‌ های چوبی مقاومت کمتری دارد. این ویژگی باعث شده تا نئوپان‌ با قیمت ارزان به فروش برسد. فروش تخته چندلایی در تهران این محصول را با کیفیت بالا و قیمت مناسب تری به شما عزیزان عرضه می کند.

انواع نئوپان

نئوپان را بر اساس روش ساخت و روکش آن به انواع مختلفی دسته بندی می کنند. این محصول بر اساس نوع روکش به تخته چوب بدون روکش، لاک کاری شده، با روکش طبیعی و مصنوعی تقسیم می شود. اما بر اساس روش ساخت به دسته های زیر تقسیم می شود.

انواع نئوپان

انواع نئوپان

1- نئوپان حاصل از پرس صفحه ای

در این روش تولید، جهت طول ذرات تخته چوب مرتب می شود. این محصول به تخته های یکنواخت یک لایه، سه لایه، چندلایه و تخته های بدون لایه دسته بندی می گردد.

2- نئوپان حاصل از پرس قالبی

تفاوت این نوع نئوپان با نئوپان تولیدشده به روش پرس صفحه ای، در شکل صفحه پرس است. صفحات پرس قالبی به شکل های فرورفته، انحنادار، برجسته و پروفیل دار هستند. نتیجه ی آن، ایجاد تخته هایی در شکل های متنوع می باشد.

3- نئوپان حاصل از پرس غلتكی

در این روش مخلوط خرده چوب و چسب از بین غلتک هایی که حرکت چرخشی دارند، عبور می کنند و به ضخامت تنظیم شده در می آیند. با استفاده از این روش می توان تخته چندلایه، سه لایه، یک لایه و بدون لایه تولید نمود.

مزایای نئوپان

نئوپان گزینه مناسبی برای جایگزینی با سایر چوب ها در زمان هایی که ظاهر و استحکام چوب اهمیت کمی دارد، می باشد. نئوپان بسیار سبک است و به راحتی جابجا می شود. این محصول قابلیت عرضه به صورت ورق های گسترده را دارد.

می توان آن را با ورق های ملامینه و روکش های مختلف تزیین نمود تا طاهری زیباتر داشته باشد. قیمت نئوپان نسبت به دیگر چوب ها ارزان تر است. نئوپان را می توان در اندازه های مختلف، بسته به سفارش مشتری تولید کرد.

معایب نئوپان

نئوپان، استحکام و مقاومت کمی دارد و تحمل بالایی در مقابل بار سنگین و فشار ندارد. در ساخت آن، مواد شیمیایی استفاده می شود که این امر باعث شده نئوپان سازگار با محیط زیست نباشد.

این محصول اگر در معرض رطوبت قرار گیرد، سطح آن متورم و پوسته پوسته می شود و رنگ آن تغییر می کند. بنابراین استفاده از نئوپان در محیط های مرطوب مناسب نیست. نئوپان ظاهر چندان زیبایی ندارد و بیشتر در مواردی که ظاهر کار از اهمیت بالایی برخوردار نیست، مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد نئوپان

نئوپان در صنعت ساخت و ساز کاربردهای فراوانی دارد. از جمله آنها می توان به ساخت سرویس خواب، مبلمان، درب های چوبی به جز درب های ضد سرقت، انواع کمد، قفسه و … اشاره نمود. نئوپان برای تولید کابینت، دکوراسیون داخلی ساختمان، کف و دیواره ها کاربرد دارد.

کاربرد نئوپان

کاربرد نئوپانز

تفاوت نئوپان و MDF

1- ام دی اف روکش صافی دارد. زیرا از دانه ‌های چوب در اندازه مساوی تشکیل شده است. اما نئوپان سطح صافی ندارد. زیرا از تراشه‌ های چوب تهیه می شود.

2- لبه های mdf را بر خلاف نئوپان می توان ماشین کاری نمود.

3- ام دی اف چگالی و تراکم بالاتری نسبت به تخته نئوپان دارد.

4- همچنین از استحکام بالاتری برخوردار است.

5- دوام نئوپان کمتر از MDF می باشد و مقاومت کمتری در برابر رطوبت دارد.

6- ام دی اف از نئوپان سنگین تر و گران تر است.

7- نئوپان در اثر فشار، شکم می دهد اما ام دی اف محکم و مقاوم می باشد.

8- نئوپان با نفوذ آب، به سرعت باد می کند و تغییر شکل می دهد. اما ام دی اف در برابر رطوبت و آب خوردگی مفاومت بالایی دارد.

تفاوت نئوپان و MDF

تفاوت نئوپان و MDF

قیمت نئوپان

قیمت این فرآورده ی چوبی، با توجه به عوامل زیادی متغیر است. از جمله آنها می توان به برند، ابعاد و اندازه، رنگ، نوع نئوپان، مواد استفاده شده در تولید آن، جنس روکش و … اشاره نمود.
در صورتی که قصد استفاده از چوب نئوپان را در ساخت دکوراسیون منزل خود دارید، مناسب ‌ترین روکشی که می‌ توانید از آن استفاده نمایید روکش ملامینه است. پس از انتخاب رنگ مورد نظر و در نظر گرفتن بودجه خود می‌ توانید مناسب‌ ترین محصول را برای منزل خود انتخاب کنید.

سخن پایانی

نئوپان از قیمت و وزن پایینی برخوردار است و خرید آن از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه می باشد. اما توجه کنید که این محصول مقاومت بالایی در برابر سایش، خوردگی، رطوبت، فشار و … ندارد و به راحتی آسیب می بیند. از این نوع چوب معمولا در محل هایی که زیبایی کار مدنظر نمی باشد، استفاده می شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − سیزده =